Ugens bedste: Maersk i ny optur, tankrederier i turn-around og gang i ukrainsk korneksport

Maersk leverede et rekordregnskab og forventer i år et overskud på mere end en kvart billion kr. Men resultatet har fået kritikere på banen. Tankrederierne går også mærkbart frem, og Ukraine begynder igen at eksportere korn. Foto: JOHN THYS/AFP / AFP Maersks driftsoverskud for andet kvartal landede på 10,3 mia. dollar – det bedste kvartalsregnskab nogensinde. Forventningerne til hele året er blevet opjusteret til 37 mia. dollar – eller mere end en kvart billion danske kroner. Overskuddet vækker ikke udelukkende begejstring – overvismand Carl-Johan Dalgaard vil have, at Maersk betaler mere i skat.

Amerikansk »kongetal« bekræfter: Flere renteforhøjelser på vej

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’ Arbejdsmarkedet i USA fortsætter med at buldre derudaf, og også i maj blev der skabt masser af nye job.
Det kan man læse ud af det »kongetallet« – den månedlige amerikanske jobrapport – der fredag viste, at der i maj kom 390.000 nye job til i den amerikanske økonomi. Samtidigt forblev arbejdsløsheden på 3,6 procent, og samlet viser rapporten, at flere amerikanere har søgt tilbage til arbejdsmarkedet i sidste måned.

Medie: Eksterne investorer har kig på SAS

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’ Luftfartsselskabet SAS lancerede i februar en plan, der skal sikre selskabets beståen på lang sigt.
Og ifølge svenske Dagens Industri kan en kapitalindsprøjtning fra et konsortium af nye investorer være på vej. Erhvervsavisen mener at vide, at konsortiet har hyret rådgivere, der forhandler med de nuværende storaktionærer, herunder den danske stat.

Aktier i Asien: Renteforhøjelsesfrygt lægger pres på teknologiaktierne

En dårlig dag for teknologiaktierne er torsdag med til at lægge pres på de asiatiske aktiemarkeder, efter at stærke amerikanske nøgletal har øget argumentet for en mere aggressiv pengepolitik. – Vi tror på kort sigt, at det sandsynligvis vil være ujævnt. Denne kombination af kvantitativ stramning, at hæve renterne, kombineret med risiko for væksten og en stærkere dollar forårsager smerte på markederne, siger Sunil Koul, Apac aktiestrateg hos Goldman Sachs til Bloomberg Television…